Sunday, May 17, 2009

Jasa kepada rakyat atau jabatan kerja raya adalah JKR

JKR oh JKR… dah seminggu aku ber-LI kat JKR neh…

Dlm ms sminggu neh bnyk sgt bnda yg jd kan…

xtau nk mula cmna, tp apa yg nk dickpkan yg penting JKR SP adalah besttt sesangat (cewahh…)

bkn apa, nk ckpnya apa yg diwar2kan org selama neh pasai ber-LI kt JKR tu mcm 1 dongengan yg seram itu adlh xbenar sama sekali.

hmmm, mgkin ianya terjadi di JKR yg laen, tp tidak di JKR SP ya…

erm, mngkin trjadi jgak kt JKR SP bhagian laen, tp tidak di bahagian jalan JKR SP ya..

sbb apa? Sbb aku adalah gembira di bhgian jln… bukan gembira krn trpaksa mmbancuh kopi atau memfotokopi kertas2 yg menggunung (sbb xpenah kna buat pon stakat neh),

tp gembira sbb hari2 berjalan2 (mgkin sbb aku di bahagian jalan).. atau dlm bhs kejuruteraannya adalah melawat tapak..

seronok dpt blajaq bnyk bnda ngan yg dh berExperience,..

bnyak bnda ms blajaq hgway dlu otometik kna recall blik… tp best la.

Dlm ofis plak best jgak, sbb bahagian jalan adalah best (nseb bek aku dpt cni)..

kalo dngaq ckp2 org kt cni, rmai yg ckp bhagian laen xbest sbb suasana tmpt krja dia kcuali bhgian jalan (wawawa, poyos!)..

ya la, mao xbestnya, hari2 ada ja bnda yg depa nk dibahankan… mmg meriah la…

ada JJ (incik azhar) yg muda, kacak dan SINGLE ;p…

ada uncle Vijay yg lwk gla, pkcik sobri yg suka brkaraoke pas2 ska pnggey aku aishah.. ishh, tp suara sdpp ooo, pkcik usop yg bnyk ilmu n suka kongsi ngan kami, abg ehsan yg ska bwk km p site, pkcik bakri yg tekun bekerja, pkcik juhari yg suka brcerita jgak,

uncle bala yg suka mnyapa org (hai, gdmorning!), kak ida da only pmpuan kt bhagian jln tp sesangat baek n xpnah lpa kt adek2 dia neh, abg mie (shuhaimi) yg serius tp baek hati , abg finie yg baek n ska mnyembang ngan km, DEWA n DAN rakan se-LI yg meghdupkan suasana ofis (sbb bising xhengat), pkcik nan yg ajaq mcm2 messenger kt kami (advance toi pkcik neh), pkcik anuar n uncle lee yg bz bkerja dlm blik msing2 tp ttp suka snyum, n last skali rkan se-table aku anis yg jd kwn mnyembang aku taim bosan, rkan bergosip, rkan gelak2 xingat dunia.. hahaha…

Tp apa2 pon kesimpulannya bahagian jalan JKR SP adalah best! Oyeh~~

8 comments:

sue said...

imah yg cantekkks..:p
bes yer kam ber LI..haha
om la tu kirenye dongenng jela sume cter yg bese kite dgr tu ekk
kalo dpt offer keje rekemen aku skali ehh
haha..

imah said...

huhu... a'ah, tu smua dongeng jer... haha... aku dpt offer? hmmm.... mgkin mu bleh 2long rekemen aku kt ecovest tu.. haha....

sky chantek ble LI said...

ehem2....

imah said...

apa jah ehem2 plak.... huhu

++sue++ said...

hehe...
kami kat ekovest nie bkn dpt ofer keje pon..
dongeng2x yg kat jkr tu kene lak kat ekovest nie..haha
tp xkesahla..sbb nk pindh site ofice bru..so kene kejelbey ckit..
kononnnye la..haha..wakaka

c said...

aku menyokong hg gak imah...suma crita jkr adalah dongeng semata2..aku wlupon bkn kt bhg jalan tp dok p bejalan jgk..tp opis aku xbest mcm opis hg laa..sbb aku xdak mbe nk gelak smpi xhengat dunia..kwn aku kt opis adalah dokumen kontrak dan dokumen kontrak..huhu~

audadi damia' said...

ape ag emah..yg JJ tu edjaskn tuk kak nisa..pastukn kat sini pun, mmg kak nisa rasa bhgn jalan yg best.. sbb muda2 kot..hahah...

imaHbukaNsaya said...

kepada:

C~~~ huhu..xpa la, janji hg ada gak kwn... kan?kan?

kak audaddy~~hehe.. kak nisa ni.. mana bleh edjas kt kak nisa, imah nk edjas untk dri sniri neh... haha